Friday, May 10, 2013

:: Result final exam and muet dah kluar..oo yeah? >_< ::







Assalamualaikum semua.. :)



Alhamdulillah ketemu lagi kita hari ini.hehe 

Bersyukur ke hadrat illahi, kau kurniakan hari-hari yang ku lalui begitu bermakna. 


"kadang-kadang Allah hilangkan MATAHARI, kemudian DIA datangkan guruh dan petir . puas kita menangis mencari-cari dimana matahari . rupa rupanya ALLAH mahu hadiahkan kita PELANGI" 


Semua ini adalah kurniaan allah. 

Sesungguhnya Allah itu perancang yg terbaik. Trima kasih ya allah.. :)




Hari ni farah ada satu berita gembira and satu berita buruk nak cerita kat korang.huhu 

Korang nak tau berita baik or buruk dulu?? kita tahu buruk dulu lah ye.ahaha


Tarikh 06.05.13.. Buka laman web mpm nak tahu result muet. 

Bila buka, tengok dia tulis you achieved band 2. Air mata mengalir. Sebak. Tak boleh nak buat apa dah.. Usaha dah usaha. Tawakkaltu a'laallah. 

I must to say good bye for degree law at Uitm Shah Alam. 

Mungkin Allah dah atur yg terbaik utk farah kn? positive :) 

Ok.tak nak sedih2. Usah dikenang cerita lama.ahak :p 




Hmm..what's good new plak ye?? hee 

Bila buka student portal,alhamdulillah.. Allah uji dengan musibah dan Allah hadirkan sesuatu mengembirakan hati farah..:') 

Ya..really3 thankful to Allah. I got dean list for this sem.hehe 

Seriously,this result unexpect to me okey? :D 

Sebab farah target this sem jz dapat dalam 3.3 something cam tuh. 

















Gred A frah dapat sume A- except subjek syariah.huhu
Display result final je lah, result muet tak perlu. menyampah aku tengok.ekeke :p
Alhamdulillah.. I got 3.56.. sangat2 gembira. *lompat bintang





Alhamdulillah.. rasa berbaloi sangat2 sebab farah study rasa macam nak beruban rambut.(padahal tak pon) Hafal kes satu2, ingat seksyen berapa lagi. 

Wow..memang pergh la amek subjek law ni. tu baru asasi, degree nanti aku xtau la hidup macam mana study nya.huhu memang ujian. 

Finally, Allah hadiahkan saya kputusan yang membuatkan hati sy gembira.  

Permulaan sabar adalah pahit,tetapi manis akhirnya. :)


So,bila dihitung cgpa farah lepas la 3.0. Seperti mana yg anda lihat cgpa farah 3.19. 

Rendah je sbb sem 1 farah rendah,so rendah cgpa jadinye.haha 



Now,target dah sampai. But, althougt cgpa lepas tapi muet tak lepas,so I can't pursue my study in degree of law kat Uitm Shah Alam as well..hmmm


Sekarang farah isi borang upu mintak ijazah Syariah kat Unisza,UM and UKM. Kalau boleh nak Unisza sebab tak nak belajar jauh2..huhu

Dari sekolah menengah lagi farah harapkan dapat ambil kos diploma or asasi syariah,tapi tak dapat. Harap2 ijazah kali ni boleh la.aminnn.. 

Sangat2 mengharap :')



















Unisza.. 
Degree of syariah.. harap2 boleh.amin99 :')




























♥ Terima kasih kerana sudi membaca entry Farah ^_^ ♥

12 comments:

  1. cantik tu result..a dgn b ja..congrats.. :)

    ReplyDelete
  2. Tahniah tahniah dapat dean list :D

    ReplyDelete
  3. congratz syg..cantik dah result tu..rezeki ada kat mana2..cuba je apply okey..mana tau ada rezeki nak smbg degree, insyaallah, dapat =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak. tu la,arap2 murah rzeki kali ni dpt smbung kos syariah.hehe amin :D

      Delete
  4. wah tahniah kak farah ,kak sye pon nnti nak jd mcm akak,tp bkn syariah

    ReplyDelete
    Replies
    1. jd mcm kak?? jd cmnetuh huhu.. btw,thanks dik sudi singgah sini :)

      Delete
  5. congratez farah...moga dpermudahkn sgala urusan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih naim.. amin..insyaAllah. :)

      Delete
  6. uitm kuantan?? group mana?

    ReplyDelete

Assalamualaikum..sila tinggal komen anda..
satu pun jadi..hehe thanks you lepak sini. :D

sila datang lagii... :)