Saturday, June 23, 2012

:: UiTM the best place..! :)



Assalamualaikum farah ucapkan..
Lamanya frah xupdate new post kt blog ni..
ala..xde sape yg kisah pn kan? :p

Tarikh 2 Jun 2012..
Rasa sebak sangat hari tuh,sebab parent,family frah mninggalkan farah sorang2 kt sini. :'(
Tapi,frah xmnangis la depan diorang.. malu la..^_^

Minggu Destini Siswa yang telah diadakan selama seminggu bertempat di UiTM Jengka dah pun habis..
Dah la cuaca panas,sangat menguji kesabaran btol..!
Tapi bila time nak balik,rase best plak minggu orintasi ni..pulok dah..ahak :p
Kaq and abang2 senior sane garang giler..!
tp time hari last skali,diorang buat surprise kt kitorang..
Hoho.. thanks senior..!
nanti frah jd senior,frah nk buat cmtu lak kt bdak2 junior frah.. tunggu..tunggu..:D

So,habis orintasi kitorang budak2 Asasi Law and Asasi TESL berpindah la ke kampus kami iaitu ke kampus Kuantan..
Alhamdulillah.. syukur sangat2 dapat kampus kuantan..
Kat sini,farah duduk rumah apartment,tingkat atas skali plak tuh..
Hari2 naik tangga tingkat 4,makin kurus kering lah frah..:D

Tapi walaupun frah duduk tingkat 4,untung tau..!
nak tau knape? sebab kitorang dapat tengok pemandangan waktu malam drpd atas..
cantek..!! :D
so,kalu stress je.. kat balkoni tu lah tempat frah lepak.. rase tenang sangat2.. :)









UiTM Kampus Kuantan.. :)





11 Jun 2012.. 
Hampir seminggu mengenali UiTM.. barulah sesi blajar bermula..
Hoho.. first time masuk kelas,nervous giler..mane xnervous,hari2 duk sini kena speaking..
Frah yg xbrapa ni,tpaksa la speaking walaupn xpndai mne.. :D
Kawan2 frah sumenya xkedekut ilmu..korang memang best..!! 
thank you  fren. :)








 Nora and Farah..=)
my roomate.







Yang freehair tu namanya Sheer..
dari Sarawak..
kalau frah tak tau pape pasal vocab BI,dye lah yg ajar. :D







Sekarang ni,sume student asasi UiTM yang terpilih ( xtau cmne aku bley terpilih) perlu menghadirkan diri untuk menyertai persembahan Pembuka dan Penutup Majlis SUKMA.. adodoi..  Ada yang kena joget tarian zapin and ada yang kena main gendang..
Dah la time training tu time weekend. nak rehat..! :(
Tapi yang bestnye,dapat elaun,sijil and shoknye dpat masuk TV..ahak
Tapi,time training tu frah demam,frah jz training sparuh hari..
so frah pun diberi excuse drpd menyertai program tuh sebab sakit..huhu
aku boley rehat..yes!! :D









Inilah gambar time frah pergi training SUKMA..
ini sume housemate frah.. :)
peace..!




Hepy friend.. :D






Housemate farah sumenya boley diajak GILER bersama..HAHA



Sekarang dunia assignment telah bermula.. hoho..^_^ 
Korang sume,doakan kejayaan frah ya??
thanks for reading this post..
 Love you..! :-*



♥ Terima kasih kerana sudi membaca entry Farah ^_^ ♥

11 comments:

  1. gud luck ye..study molek deh :D

    ReplyDelete
  2. ittew pun dok tinggkat 4 jugak ..xbest pun penat nak manjat tangga

    ReplyDelete
  3. @Nor Amira

    huhu..xpe.. bley exercise hari2 kn?? :D

    ReplyDelete
  4. @Nurul Nadia yeayhh..!! semangat UiTM gituh.. >_<

    ReplyDelete
  5. orientasi kt uitm jengka ?kenal dgn kak nazirah ?huhu btw gudluck study :)

    ReplyDelete
  6. @sHiMi sHinHae~ kak nazirah?? soe..xknal la.sbab duduk kt situ sminggu je. hehe :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum..sila tinggal komen anda..
satu pun jadi..hehe thanks you lepak sini. :D

sila datang lagii... :)